ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Μετά την ψήφιση του Ν.4547/2018 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α΄ 102/12-06-2018)

«ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», η ΠΟΣΥΠ είχε καταγγείλει:

Α) τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα των διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από τις θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης,

 Β) τον αποκλεισμό μας από την αναπλήρωση του άρθρου 33, όπου γίνεται φανερή η απαξίωση των διοικητικών υπαλλήλων μέσα στις ίδιες τις Υπηρεσίες μας, διότι εκτός από τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, έχουμε και τον προκλητικό αποκλεισμό μας από την αναπλήρωση του, με την επιδεικτική αγνόηση των 4 Διοικητικών Προϊσταμένων για την αναπλήρωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία ανατίθεται περιοριστικά στον 1 και μοναδικό εκπαιδευτικό Προϊστάμενο Τμήματος σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

 

Έτσι, στις 18-09-2018 με την υπ. αριθμ. 20116/18-09-2018 απόφασή του ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στηριζόμενος στα ανωτέρω, όρισε αναπληρωτή του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων και κατά επέκταση και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνάδελφο αποσπασμένο εκπαιδευτικό.

 

 Δηλαδή ένας αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ο οποίος αποσπάται ρουσφετολογικά και με αδιαφανείς διαδικασίες, ενδεχομένως και μόνο για μία χρονιά, μπορεί να καταλήξει να ασκεί και καθήκοντα Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρακάμπτοντας όλη τη  διοικητική δομή της Υπηρεσίας και, κυρίως, τους 4 άλλους υπάρχοντες Διοικητικούς Προϊσταμένους Τμημάτων της ίδιας Διεύθυνσης.

 

Αν το νομοθέτημα σας αυτό δεν ευτελίζει κάθε διοικητική διαδικασία και αν δεν μετατρέπει τις Υπηρεσίες μας σε τριτοκοσμικές, απαντήστε μας τι άλλο κάνει!

 

 Σας αξίζουν συγχαρητήρια για ένα ακόμη γονατογράφημά σας!

 

Εμφανίσεις: 2317