ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ)

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΥΠ. έχει κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, τα ΚΕΔΔΥ και τα ΙΕΚ, την Δευτέρα 10Σεπτεμβρίου 2018.

Στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των συνδικάτων στη ΔΕΘ, η ΠΟΣΥΠ με την Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας στη Μακεδονία και Θράκη θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας – αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας από τις 07:00 το πρωί.

Στην Αθήνα και στο πλαίσιο της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της Περιφέρειας Αττικής για τις άθλιες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Αττικής, η ΠΟΣΥΠ με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστήρια της Ευελπίδων ( κτήριο 5) στις 09:00 το πρωί.

Απαιτούμε:

1.Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

2.Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.).

3.Άμεση απόσπαση των προς μετάταξη εκπαιδευτικών με τον Ν.1824/88 στις υπηρεσίεςμας για να τελειώσει ο πολύχρονος εμπαιγμός υπηρεσιών και υπαλλήλων, με την σταδιακή κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών αλλά και την ταυτόχρονη κατάργηση των διαθέσεων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες εκπαίδευσης για άσκηση διοικητικού έργου.

4.Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης (Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης), αλλά και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης. Οι υπηρεσίες μας πρέπει να αποτελούν κανονικές υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι τον ορισμό του συντεχνιακού και πελατειακού κράτους.

5.Άμεση απόσυρση της σκανδαλώδους διάταξης του Ν. 4547/2018 (άρθρο 33) με την οποία αποκλείονται από την αναπλήρωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης οι 4 Διοικητικοί Προϊστάμενοι, η οποία ανατίθεται περιοριστικά στον 1 Εκπαιδευτικό Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

6.Άμεση και ρητή χορήγηση του δικαιώματος υπογραφής σε όλους τους Διοικητικούς Προϊσταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών για τις αρμοδιότητες του τμήματός τους.

7.Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας, που σε αρκετές υπηρεσίες μας όπως στην Αττική αποτελούν ζήτημα για την ασφαλή λειτουργία τους.

8.Ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας, που έχει και την αποδοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, για την μεταφορά των λειτουργικών δαπανών αλλά και των μισθώσεων από τις Περιφέρειες στις Υπηρεσίες μας.

9.Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.

10.Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.

11.Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία.

Εμφανίσεις: 2257