ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018

Κύριε Υπουργέ,

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, έχει

επανειλημμένως ζητήσει συνάντηση μαζί σαςκαι δεν ανταποκριθήκατε μέχρι και σήμερα.

Προφανώς τα θέματα της διοίκησης,οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους δεν εμπίπτουν στις προτεραιότητές σας.

Προφανώς ανταποκρίνεστε άμεσα μόνο όταν ζητάνε συνάντησημαζί σας οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Σας θυμίζουμε όμως ότι αυτές τις ημέρες οι διοικητικοί υπάλληλοι, υπερβάλλοντας εαυτόν, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες και ματαιώνοντας τις άδειες τους, διεκπεραιώνουν τις καλοκαιρινές και φιλόδοξεςσας στοχεύσεις για την επιλογή και τοποθέτηση των συντονιστών εκπαίδευσηςεντός λίγων εβδομάδων, όταν η προηγούμενη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης κράτησε περίπου ένα χρόνο και χωρίς καμία υπερωριακή αμοιβή, η οποία για ακόμη μία φορά χάθηκε στην γραφειοκρατία του Υπουργείου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ετοιμάζουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μάλλον στο επόμενο διάστημα ούτε οι συνάδελφοι μας, που εξάντλησαν τις αντοχές τους ούτε και εμείς που εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλής πίστης θα είμαστε συνεργάσιμοι και θα απαντήσουμε στη απαξίωσή σας με τον δέοντα τρόπο.

Εδώ και ένα χρόνο, από τη προηγούμενη συνάντησή μας (29-08-2017), κανένα από τα ανοιχτά θέματα της διοίκησης της εκπαίδευσης, που είχαμε θέσει υπόψη σας, δεν έχει διευθετηθεί, με εξαίρεση τον Οργανισμό του Υπουργείου, που αν δεν ήτανε μνημονιακή υποχρέωση ούτε και αυτός μάλλον θα είχε υλοποιηθεί.

Στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, εκκρεμούν εδώ και χρόνια εκατοντάδες αιτήσεις μετάταξης για τις οποίες ακολουθείται παρελκυστική πολιτική τόσο από εσάς όσο και από τη διοίκηση, ενώ στα Πανεπιστήμια που αποτελούν και το πεδίο ενασχόλησης σας έγιναν σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς προσκόμματα.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζετε την τακτοποίηση του δικού σας πελατειακού κράτους με τις χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση.

Επίσης για το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης και της καθαριότητας ειδικά για τις υπηρεσίες μας στην Αττική, η Περιφερειάρχης κα Δούρου αδυνατεί να το επιλύσει και εσείς αδιαφορείτε επιδεικτικά αν και σας το έχουμε θέσει δεκάδες φορές.  

Επίσης, εκκρεμούν και μία σειρά προβλημάτων για τους εποπτευόμενους φορείς μας για τα οποία είτε σας έχουμε ενημερώσει, είτε σας έχουμε αιτηθεί συνάντηση για να σας ενημερώσουμε και τα οποία ακόμη παραμένουν άλυτα και αναπάντητα.

            Τέλος σας γνωρίζουμε ότι με το νόμο 4547/2018, στο μέρος που αφορά την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης, εκτός του μείζονος θέματος του αντισυνταγματικού μας αποκλεισμού από τις θέσεις των διευθυντών των υπηρεσιών μας, έχουν δημιουργηθεί πρόσθετα προβλήματα, όπως η αναπλήρωση για τα οποία σας έχουμε ενημερώσει και πάλι κωφεύσατε.

Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                       ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Εμφανίσεις: 2106