ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Η Ομοσπονδία μας με δεν μπορεί να μην πάρει θέση σε ένα εθνικό ζήτημα που απασχολεί και ταλανίζει τη χώρα μας, τροφοδοτώντας μεγάλη ένταση και δημιουργώντας λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή,απέναντι στην λανθασμένηκαι επικίνδυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Μακεδονικό», η οποία στερείται δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησηςαφού οι θέσεις και οι ενέργειες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ούτε τη στήριξη του λαού (όπως δημόσια φαίνεται) ούτε και του κυβερνητικού τους εταίρου ( όπως δημόσια δηλώνεται).

Για τους φαιδρούς πανηγυρισμούς των Πρεσπών( γραβάτες,happybirthday, κ. ά) όταν μάλιστα συμφωνίες όπως των Πρεσπών είναι προϊόν ιδεολογικών εμμονών, χειραγωγούμενων διαπραγματευτών και διεθνών πιέσεων, τους υπενθυμίζουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του 1959 μετά τη συμφωνία της Ζυρίχης για το Κυπριακό όπου δυστυχώς μόλις 15 χρόνια μετά ήρθε ως απάντηση η εθνική τραγωδία της Κύπρου!

Απαραίτητο συστατικό για την εθνογέννεση του κράτους της FYROM, αφού της λείπει ο πυλώνας της δημιουργίας έθνους (κοινή γλώσσα, κοινή καταγωγή, κοινή θρησκεία, κοινά ήθη και έθιμα) είναι η καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας, πάνω στην οποία στηρίζεται η ανάπτυξη της εθνικής τους συνείδησης και αποστολής. Κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις τροφοδοσίας συνεχούς και αυξανόμενου αλυτρωτισμού.

            Η λύση σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα πρέπει να δοθεί είτε με δημοκρατική νομιμοποίηση (προσφυγή στο λαό με εκλογές ή δημοψήφισμα) είτε με κοινοβουλευτική νομιμοποίηση (κοινοβουλευτική πλειοψηφία) και όχι από το θέατρο του παραλόγου που ξετυλίγεται από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) τις τελευταίες ημέρες.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                   ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Attachments:
Download this file (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.pdf)ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.pdf[ ]335 kB
Εμφανίσεις: 1896