ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

Η πραγματικότητα για αποσπάσεις - μετατάξεις

Επειδή το Υπουργείο για δεύτερη χρονιά, αυτάρεσκα, μας μιλάει για μείωση 26-27% των αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΠΕΘ, παρουσιάζουμε τα πραγματικά στοιχεία:

2014-2015 2200 αποσπάσεις (Λοβέρδος)

2015-2016 2200 αποσπάσεις (Μπαλτάς)

2016-2017 1900 αποσπάσεις (Φίλης)

2017-2018 2000 αποσπάσεις (Γαβρόγλου)

Επιλεκτικά διαλέγει αποσπάσεις σε συγκεκριμένους φορείς και συγκεκριμένες περιόδους, για να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα.

Τα νούμερα είναι από στοιχεία που διατηρεί η ΠΟΣΥΠ στο αρχείο τηςμε τους αριθμούς των Υπουργικών Αποφάσεων και με στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα.

Με φθίνουσασειρά κατάταξης τετραετίας, ως προς τον αριθμό αποσπάσεων :

  1. 1.Μπαλτάς, 2. Λοβέρδος, 3.Γαβρόγλου, 4. Φίλης.

Είναι φανερό ότι διαχρονικά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία είναι προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους, με την πραγματοποίηση χιλιάδων αποσπάσεων.

Ως προς τις μετατάξειςχθες ζητήθηκε για 4η ή 5η φορά επικαιροποιημένο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών από τους προς μετάταξη εκπαιδευτικούς, γεγονός που πλέον παραπέμπει στο καλαμπούρι.

Καθόλου καλαμπούρι όμως δεν είναι το καθεστώς ομηρίας που βιώνουν οι προς μετάταξη εκπαιδευτικοί και οι Υπηρεσίες της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Το μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι η ύπαρξη του πελατειακού κράτους στη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, που παρά τις όποιες εξαγγελίες γίνονται, είναι κυρίαρχο και ανίκητο.

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                        ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Εμφανίσεις: 2418