ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Εκδικάστηκαν χθες, Πέμπτη 10 του Μάη, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα ασφαλιστικά μέτρα των συναδέλφων

μας που έχουν αποκλεισθεί από τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Η εκδίκαση έγινε μετά από παρέλευση 20 ημερών από την κατάθεση της πρώτης προσφυγής και το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής απερρίφθη. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Επισημαίνουμε ότι, σε παρόμοια υπόθεση, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων εξέτασε την προσφυγή, που έκανε συνάδελφος, μέσα σε μια βδομάδα από την κατάθεσή της, στις 13-3-18 και, τόσο η προσωρινή διαταγή, όσο και τα ασφαλιστικά μέτρα κερδήθηκαν και ο συνάδελφος συμμετέχει κανονικά στις κρίσεις.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι στις 13 Ιουνίου διεξάγεται στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων  η κύρια δίκη για την ουσία της υπόθεσης-την αντισυνταγματικότητα δηλαδή της (ν)τροπολογίας Γεροβασίλη -και στις 4 και 25 Οκτωβρίου θα εκδικασθούν οι αντίστοιχες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι θα στηρίξει με όλους τους τρόπους τους συναδέλφους που αποκλείστηκαν από τις κρίσεις και θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του άρθρου 24Α του Ν4369/16 που ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Οι όποιες κρίσεις γίνουν με αποκλεισμό συναδέλφων είναι άκυρες και δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν ποτέ ούτε πολιτικά, ούτε νομικά, ούτε ηθικά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εμφανίσεις: 2058