ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ έχει καταγγέλλει διαχρονικά την παρουσία των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι καταγγέλλουμε και τώρα την παρουσία τους και τη χρήση βίας και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 02/03/2018 έξω από το Υπουργείο.

Η μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, που έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο, όπως και φοιτητών, μαθητών και άλλων εργαζομένων, έξω από το Υπουργείο αποτελεί μια ένδειξη για την οξύτητα του προβλήματος της υποστελέχωσης των σχολείων από μόνιμους εκπαιδευτικούς και της εργασιακής ανασφάλειας των αναπληρωτών.

Αντί να υπάρξει διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ο Υπουργός προκάλεσε με την απουσία του, αλλά και με την εντολή για δυναμική αντιμετώπιση της διαμαρτυρίας, όπου τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ποσότητες χημικών για να απωθήσουν όσους/όσες μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου ή βρισκόντουσαν μπροστά από την κεντρική πύλη και να τραυματίσουν κάποιους από αυτούς.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα στους αναπληρωτές που εδώ και χρόνια οργώνουν την ελληνική επικράτεια για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο κάτω από αντίξοες συνθήκες διασφαλίζοντας την εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για κάλυψη όλων των κενών που κάθε χρόνο υπάρχουν και την εργασιακή αποκατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα από την μονιμοποίησή τους και καλούμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Για το Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                    ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

  

Εμφανίσεις: 2288