ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Κε Υπουργέ,
Κε Υφυπουργέ,
Κε Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την απαξίωση της διοίκησης της εκπαίδευσης και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης, μετά την νέα πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 25 κενών θέσεων, με επιλογή, Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ (Κ1/117468/11-07-2017).

Η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει από το 2013, στην τότε Πολιτική Ηγεσία, την πλήρη αντίθεση της στο Ν.4186/2013 και είχε καταγγείλει το αποκλειστικό δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ αποσπασμένων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επειδή, δίπλα στην τότε πολιτική ηγεσία είχε βρεθεί μια ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άδραξε την ευκαιρία με τη σύνταξη του νόμου να εξυπηρετήσει τον κλάδο της με σκανδαλώδη τρόπο.

Από τότε η ΠΟΣΥΠ με έγγραφα και υπομνήματα ζητούσε την τροποποίηση του νόμου ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ και οι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως ίσχυε πριν τη ψήφιση του Ν.4186/2013 και όταν μάλιστα όλοι οι υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι σε ΔΙΕΚ είναι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και όταν η θέση του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή (μετά και τον Ν.4264/2014 άρθρο 47) στα ΔΙΕΚ είναι αμιγώς διοικητική θέση.

Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι παρόμοιο αίτημα, για τις θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών, είχε υποβληθεί και από τη ΔΟΕ.
Το αίτημα της ΔΟΕ ικανοποιήθηκε, από τον προκάτοχο σας Υπουργό κο Φίλη με τον Ν.4403/2016 άρθρο 42 και θεραπεύθηκε η αδικία για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι όμως η κατάφωρη αδικία για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Επίσης στην Υπουργική Απόφαση (Νέος Κανονισμός ΔΙΕΚ) 5954/2-07-2014 (ΦΕΚ 1807 Β΄ άρθρο 24 περ. α), αναφέρει ότι : «Ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής θα πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δηλαδή δεν προβλέπει πουθενά ότι θα πρέπει να είναι μόνο εκπαιδευτικός.

Παρά τις καταγγελίες μας, τα έγγραφα και τα υπομνήματα μας εδώ και 3 χρόνια, τελικά συνεχίζεται ο αποκλεισμός μας και η εξυπηρέτηση των συντεχνιακών λογικών και σε αυτόν τον τομέα σε βάρος της διοίκησης της εκπαίδευσης και των συναδέλφων μας.

Η ΠΟΣΥΠ ήδη έχει προσφύγει νομικά για τον αποκλεισμό μας από τις θέσεις ευθύνης στις δομές της Δια Βίου Μάθησης και έχει καταθέσει αγωγή, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις 17 Ιανουαρίου 2018.

Έως τότε,
Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους η κατάληψη όλων των θέσεων ευθύνης στη διοίκηση των δομών της Δια Βίου Μάθησης από εκπαιδευτικούς και μάλιστα αποσπασμένους.
Ζητάμε να ανακληθεί η ανωτέρω πρόσκληση, να τροποποιηθεί ο νόμος και να δοθεί δικαίωμα συμμετοχής και στους διοικητικούς υπαλλήλους.
Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση, ισονομία και διαφάνεια, χαρακτηριστικά που σίγουρα θα πρέπει να διέπουν τη δημόσια διοίκηση.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Attachments:
Download this file (καταγγελια νεας προσκλησης υπδντων  ΙΕΚ.pdf)KATAGGELIA_IEK[ ]78 kB
Εμφανίσεις: 3054